Kadetima Sarajeva jesenja titula

Premijer Omladinska liga BiH

Kadetima Sarajeva jesenja titula

Odigrano je posljednje 15. kolo jesenjeg dijela Premijer Omladinske lige Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji kadeta jesenju titulu ponijeli su fudbaleri Sarajeva, koji su prvi dio prvenstva završili sa pet bodova prednosti nad drugoplasiranim gradskim rivalom Željezničarom.

U 15. kolu Željo je s 4:1 slavio u Trebinju, dok je Sarajevo kod kuće s 2:1 bilo bolje od banjalučkog Borca. U Gradišci je Kozara s 3:1 bila bolja od gradačačke Zvijezde, a Slaviju je u Lukavici porazila Sloboda s 3:0...

Najbolji strijelac nakon prvih 15 kola je Josip Ćorluka, igrač Širokog Brijega, sa 17 postignutih golova. Njegov suigrač Mirko Marić postigao je dva manje.

Lista strijelaca: 17 golova: Josip Ćorluka (Široki Brijeg),  15 - Mirko Marić (Široki Brijeg), 12 - Almir Aganspahić (Olimpic), 11 - Elvir Hamzić (Sarajevo), 10 -  Mirsad Šijerkić (Čelik), Nedim Lepir (Željezničar), Nemanja Stojanović (Slavija),  8- Senad Ćorović (Olimpic), Bašić Adnan (Velež), Klarić Ildar (Zrinjski)...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.