Kadetska ekipa Bosne u juniorskoj završnici

Kadetska ekipa Bosne u juniorskoj završnici

M. Skaka

Kadeti KK Bosna ostvarili su rijedak podvig. Naime, oni su u kantonalnoj košarkaškoj ligi slavili i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji i plasirali se na državno prvenstvo u obje kategorije. I dok su u kadetskoj konkurenciji mladi igrači KK Bosna ostvarili sve pobjede, istoj ekipi je u juniorskom takmičenju bilo mnogo teže.

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto mladi igrači KK Bosna (rođeni ‘94. i ‘95. godine) izgubili su od odlične ekipe KK Sparsa rezultatom 99:102 nakon pridužetka (u regularnom vremenu bilo je 94:94), ali budući da su u prvom dijelu prvenstva istu ekipu nadigrali sa 8 poena razlike, budući Studenti plasirali su se u slijedeću fazu takmičenja.

“Teško je igrati protiv ekipe u kojoj su igrači dvije godine stariji od naših, ali  uspjeli smo da pobijedimo i zaista smo sretni zbog toga.”, rekao nam je Sead Pešto, direktor škole košarke KK Bosna. “Najsretniji sam zbog toga što je danas postalo moderno mrziti Bosnu. Ko je sinoć bio u dvorani, znaće o čemu govorim. Ambiciozni roditelji naših protivnika čitavim tokom susreta vrijeđali su naše, dvije godine mlađe igrače i trenere, ali mi smo pokazali da smo najjači upravo onda kada nas se pljuje i podcjenjuje.”, ogorčeno, ali zadovoljno govori Pešto.

“Naime, ova utakmica zakazana je u petak, iako se mogla igrati u utorak ili u srijedu, pa mi, obzirom da sa mladom ekipom igramo u obje konkurencije, ispred sebe imamo zaista težak raspored.”

Kadeti Bosne, tako su sinoć morali igrati odlučujuću utakmicu juniorske lige, a prvog kruga državnog prvenstva u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.