Kadrić: Predsjednik Hasić je Veležov Silvio Berlusconi
Kadrić sa mladim nogometašima Veleža

Otvoreno o legendarnom susretu u Modriči, ljubavi prema Rođenima, Feđi Dudiću...

Kadrić: Predsjednik Hasić je Veležov Silvio Berlusconi · Intervju

Samir Mlaćo

Adnan Kadrić je za Velež odigrao 350 utakmica i poslije rata u Veležovoj historiji zasigurno zauzima posebno mjesto. Kada se spomene njegovo ime i prezime u Mostaru svi se odmah sjete 'lude' utakmice u zadnjem kolu u Modriči kad je Veležu trebao bod da bi ostao u društvu najboljih.

U posljednoj sekundi sudija je svirao penal za Velež. Modriča je vodila 3:2, gol i bod na toj utakmici Velež su ostavljali u ligi. U ekipi Veleža u tom momentu igrali su 'ozbiljni' igrači poput Adisa Obada, Admira Velagića, Dženana Zaimovića, ali niko nije imao petlju uzeti penal, jer u Mostaru ćeš biti pukovnik ili pokojnik. Loptu je uzeo Kadrić i preuzeo odgovornost na sebe, dok su svi strijepili... Kadrić je izveo penal i rutinski u stilu rasnih golgetera pogodio za bod koji je ostavio Rođene u društvu najboljih.

I danas se navijači Veleža sa posebnim emocijama sjete te utakmice. Naš sagovornik bio je upravo junak Mostaraca iz Modriče.

Adnane, kada se sjetiš Modriče i 90 minute da li bi u ovom trenutku uradio isto?

"U većini situacija je bilo da branim gol Veleža. Igrao sam na mjestu stopera, dogodila se 90 minuta i penal za nas, taj gol nas je ostavlja u ligi... Gledam saigrače, niko nije 100% siguran, ja sam u svojoj glavi bio siguran, imao sam osjećaj da ću postići gol i kad sam stavio loptu na penal znao sam u glavi da moram da postignem gol. Danas da se ponovi Modriča i da je Buffon na golu Modriče, ponovo bih šutirao", priča u jednom dahu Kadrić na početku razgovora za SportSport.ba.

Mnogi u Mostaru se sjete utakmice prije 11 godina kada si izgubio majku, ali istrčao na teren. Prošlo je dosta godina, kako danas gledaš na to?

"Tačno tako. Prošlo je 11 godina, a kao da je jučer bilo. Meni je Velež majka i otac, Velež volim kao oca i majku. Velež mi je dao sve i Veležu dugujem sve. Moja majka je bila strastveni navijač Veleža kao i čitava moja porodica. Kada spomenem Velež, ja se naježim. Izgubio sam ženu koja me rodila i taj dan ti prolazi dosta toga kroz glavu, ali u jednom momentu prošlo mi je kroz glavu da bi ona volila da odigram utakmicu i da pobijedimo. Samo sam na to mislio i to sam i uradio. Istrčao sam na teren i po vlastitom mišljenju možda odigrao najbolju utakmicu u Veležu".

No description available.Kadrić (gornji red, drugi s lijeve strane)

Gdje je danas i šta radi Adnan Kadrić?

"Nakon završene igračke karijere, odlučio sam da ostanem u fudbalu jer ništa drugo ne znam u životu da radim. Krenut ću redom. Upisao sam se na licencu za trenera, završio sam B licencu. Nakon toga otvorio sam školu fudbala Univerzalna škola igara Stari Grad gdje sam kroz dobar rad došao ponovo do mog FK Velež. Nažalost, novonastala situacija sa koronom je stopirala sve, ja i mnoge kolege koji smo dobili šansu da radimo u FK Velež smo na čekanju. Inače sam vodio selekciju kadeta FK Velež".

Velež se polako, ali sigurno vraća u vrh bh. nogometa. Kako gledaš na to?

"Vjerujte mi sada sam ustao, ustao sam zato što ću izgovoriti ime spasioca FK Velež, a on se zove Šemsudin Hasić. On je Veležu došao kao Silvio Berlusconi. Zahvaljući gospodinu Hasiću Velež je danas tu gdje jeste. Da se nije pojavio on, Velež bi danas bio u situaciji u kakvoj je NK Čelik i svi koji volimo Velež i kojima je Velež u srcu moramo da se sjetimo situacije od prije pet godina. Lijepo je danas pričati o Veležu, ali vratite se pet godina unazad... Ja nisam neko ko brzo zaboravlja stvari i ovim putem želim da kažem "predsjedniče hvala Vam za sve". Velež danas gradi stadion koji ce biti najmoderniji državi, plate, stanarine, hranarine, premije sve se isplaćuje u dan i onako kako je dogovoreno ugovorom. To je za veliku pohvalu, Velež danas izgleda evropski".

Kako komentarišeš rad Feđe Dudića?

"Kolega Dudić je došao u Velež u tom momentu kada su svi rekli “nema iskustvo". Pokazalo se suprotno, dokazao se i pokazao i danas spada u jednog od najboljih trenera u državi, ako ne i najboljeg. Budite sigurni, Velež sa kolegom Dudićem ove godine izlazi u Evropu".

Neostvarena želja?

"Dobijanjem kćerke Tije ja sam ostvario sve svoje snove. Bitno mi je samo da mi je ona živa i zdrava, ja živim za nju. Što se tiče fudbala, volio bih da mi se jedan dan ukaže prilika da budem trener prvog tima Veleža".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adnane, hvala na izdvojnom vremenu, želimo Vam svako dobro i da se što prije vratiti u vaš voljeni Velež.

"Vama hvala što ste se sjetili. Za kraj želim i da direktoru FK Velež Džemilu Šoši poželim brz oporavak", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Adnan Kadrić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bula11
Mnogi pricaju ovo ili ono, Ali jedno je sigurno krvario je za Velez i svi koji ga znaju, znaju da je sve ovo sto je rekao 100% istina... Vojnik kluba FORZZA VELEZ FORZZA KADRA
8 0
Starmo1922
Kadra naš Gattuso.Lopta može proci ali igrac ne.Uvijek je ostavljo srce na terenu!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti