Kadušić: Prijateljski susret? Nama je svaki bitan

U ponedjeljak protiv Albanije

Kadušić: Prijateljski susret? Nama je svaki bitan

A. Beganović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će u Albaniji odigrati prijateljski susret sa domaćom selekcijom.

Uoči završnice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima mlada reprezentacija igra sjajno, izabranici Vinka Marinovića odigrat će prijateljski susret sa Albanijom.

Iako „ne pada“ u najbolje vrijeme s obzirom da je sezona okončana, duel sa Albanijom dobro će poslužiti Marinoviću i njegovim saradnicima, a za isti Zmajići se pripremaju u Međugorju u tamošnjem Sport Centru.

Odrađena su tri treninga, a nakon jučerašnjeg za SportSport.ba je govorio mladi reprezentativac i član Zrinjskog, Advan Kadušić.

„Kao i uvijek do sada, atmosfera je odlična. U Međugorju imamo odlične uslove za pripreme i bez obzira što je sezona tek završila, profesionalci smo i svoje obaveze moramo odraditi na najbolji mogući način“, na početku ističe Kadušić i dodaje:

„Susret jeste prijateljski, no nama je svaki bitan. Idemo da pobijedimo. Ima tu nekoliko novih momaka koji će se pokušati nametnuti, a mi da tako kažem „stariji“ trebamo im pomoći.“

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sjajno u kvalifikacija. Tri kola prije kraja kvalifikacija ima realne izglede za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Biće zanimljiva završnica. U dobroj smo poziciji, no do kraja imamo tri utakmice sa protivncima koji se s nama bore za plasman na Evropsko prvenstvo. Daaćemo sve od sebe, svjesni smo da neće biti lako, no jedno možemo obećati, a to je borba do samog kraja“, zaključio je mladi Kadušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi