Kagawa i Van Persie spremni za Wigan

Odsutni Jones i Smalling

Kagawa i Van Persie spremni za Wigan

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson izjavio je kako će Robin van Persie i Shinji Kagawa biti spremni za okršaj s Wiganom.  

United gostuje Wiganu u subotu u okviru četvrtog kola Premiershipa, a Ferguson konačno nema većih problema s povredama. 

Kagawa je bio upitan zbog bolova u leđima nakon utakmice Japan - Irak, ali nije upitan njegov nastup protiv Wigana, osim ako Škot odluči da ga poštedi.

 

Van Persie je bio zamijenjen na poluvremenu kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske, ali i on je na sreću Unitedovih navijača spreman. Nedostaju tek Phil Jones i Chris Smalling...

 

"Jonesova povreda je težak udarac za nas. Povrijedio se na treningu prošlog vikenda i pauzirat će osam do 10 sedmica. Očekujemo da se najkasnije za mjesec dana vrati Smalling. No, vratio se Evans, kompletniji smo i bolji smo u zadnjoj liniji", rekao je Ferguson.

 

Još od decembra prošle godine nijednu natjecateljsku utakmicu za United nije odigrao Darren Fletcher, no aktivirao se na treninzima. "Darren je trenirao dobro i igrao je za rezerve u ponedjeljak navečer. Sljedeći korak je da ga uključimo u igru prve momčadi. Sutra je u momčadi, jednostavno zato što mislim da će mu to biit poticaj. Bit će mu to prilika za napredovanje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

United nakon tri kola ima šest bodova uz omjer dvije pobjede i jedan poraz. Wigan ima četiri boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.