Kaiserslautern zainteresovan za Vrančića

Odlazi iz Paderborna?

Kaiserslautern zainteresovan za Vrančića

Mario Vrančić potragu za novom sredinom trebao bi okončati do kraja tekućeg mjeseca, a za njegovo dovođenje u ovom prijelaznom roku najveći interes je pokazao Kaiserslautern.

Kako pišu njemački mediji, Kaiserslautern u narednoj sezoni želi izboriti plasman u 1. Bundesligu i shodno tome čelnici kluba već su se dali u potragu za kvalitetnim pojačanjima. Prioritet na listi želja trenera Koste Runjaića je Mario Vrančić, fudbaler koji je od strane FIFA-e dobio zeleno svjetlo za nastup u dresu BiH. 

Bh. internacionalac u svom ugovoru ima klauzu prema kojoj može napustiti Paderborn u slučaju da on ispadne iz elitnog društva, što se ove sezone i desilo. Vrančić pravo na traženje nove sredine ima do 30. juna, naravno uz određeno obeštećenje klubu, a ukoliko je do tada ne nađe vraća se svojim obavezama u Paderbornu.

Vrančić je prošle sezone postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a za njegov potpis Kaiserslautern je spreman izdvojiti oko dva miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.