Kaiserslautern zaustavljen kod Augsburga

2. Bundesliga

Kaiserslautern zaustavljen kod Augsburga

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici 17. kola 2. njemačke Bundeslige, vodeći Kaiserslautern potopljen je na gostovanju kod Augsburga (4:1).

Bavarska momčad nanijela je drugi prvenstveni poraz Kaiserslauternu ove sezone. Dvije minute trebalo je domaćoj ekipi da povede. Stephan Hain je pogodio. Ndjeng je u 31. minuti povisio na 2:0, što je bio konačni ishod prvih 45 minuta.

U nastavku odlična predstava na Rosenau stadionu, a gol Erika Jendriseka u 70. minuti vratila je nadu gostima da mogu i ovaj put ostati neporaženi. No, Mark Thurk je samo šest minuta kasnije povisio na 3:1, da bi u finišu sve riješio rezervista Torghelle, koji je zamijenio upravo Thurka.

Augsburg se pobjedom popeo na peto mjesto, dok je Kaiserslautern propustio priliku pobjeći na sedam ili devet bodova prednosti drugoplasiranom St. Pauliju.

Augsburg - Kaiserslautern 4:1 (Hain 2', Ndjeng 31', Thurk 76', Torghelle 90'/ Jendrisek 70')

FC Augsburg: Jentzsch- Reinhardt, Möhrle, De Roeck, Buck, Sinkala, Ndjeng, Brinkmann, Traore, Thurk (Torghelle 86'), Hain (Hegeler 68')
1. FC Kaiserslautern: Sippel, Dick, Amedick, Rodnei, Bugera, Ilicevic, Bilek (Lakic 63'), Mandjack, Sam, Nemec, Jendrisek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.