Kaiserslauternu pripao derbi, Dynamo odnio bod iz Berlina

2. Bundesliga, 20. kolo

Kaiserslauternu pripao derbi, Dynamo odnio bod iz Berlina

U jednom od derbija na samom početku drugog dijela sezone u 2. Bundesligi ekipa Kaiserslauterna na svom je stadionu sa 2:1 savladala sastav Greuther Fürtha.

Duel drugog i trećeg tima na tabeli popularne Cvajte donio je jako zanimljivu utakmicu, a domaći su prvi stigli u vodstvo i to u finišu prvog poluvremena. Za 1:0 pogodio je Jenssen u 39. minuti utakmice.

Nastavak drugog poluvremena protekao je u dominaciji domaćih fudbalera koju su uspjeli krunisati novim golom u 58. minuti utakmice, ovoga puta pogodio je Dick. Poraz drugoplasiranog sastava ublažio je Mudrinski pogotkom jedanaest minuta prije kraja utakmice, ali za nešto više u preostalom dijelu utakmice gosti nisu imali snage i znanja.

Drugi susret 20. kola 2. Bundeslige koji je počeo u isto vrijeme između dva tima iz nekadašnjeg DDR-a Union Berlina i Dynamo Dresdena okončan je bez pobjednika sa najnepopularnijih 0:0, a bodom sa teškog gostovanja svakako mogu biti zadovoljniji fudbaleri iz Dresdena kojima do kraja predstoji teška borba za opstanak.

2. Bundesliga, 20. kolo:
Kaiserslautern – Fürth 2:1 (Jenssen 19, Dick 58 / Mudrinski)
Union Berlin – Dynamo Dresden 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.