Kajkut strijelac u pobjedi Kerkyre

Super liga Grčke, 24. kolo

Kajkut strijelac u pobjedi Kerkyre

Dino Kurbegović

Danas su u Super ligi Grčke na programu bile tri utakmice 24 kola, Panathinaikos je u gostima pobijedio (2:3) OFI Cretu, Kerkyra je na domaćem terenu savladala (2:0) Lekanopediu, dok je Lavadiakos kod kuće poražen (0:2), od Verie.

Dobru utakmicu danas su odigrali Kerkyra i Lekanopedia, domaćini su upisali tri boda koja im donose trenutno 10 poziciju  sa 30 bodova, dok je Lekanopedia na 11 mjestu sa 28 bodova.

Ono što je za nas posebno zanimljivo jeste, da je strijelac prvog gola iz jedanaesterca u 55.minuti za ekipu Kerkyre bio 30-godišnji Saša Kajkut, koji od ove sezone nastupa u najjačem takmičenju Grčke.

Bivši napadač Borca i Čelika ove sezone izborio se za standardno mjesto u ekipi, te je ubilježio 20 nastupa, uz pet golova i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.