Kaka biranim riječima o Coutinhu
Foto: EPA

Kaka hvali Coutinha

Kaka biranim riječima o Coutinhu

Midhat Šljivak

Legenda brazilskog fudbala Ricardo Kaka biranim riječima je govorio o veznjaku Liverpoola Philippeu Coutinhu.

Brazilac je protekle sezone bio najbolji igrač Redsa. Dobro je ušao i u novu sezonu. Spektakularno je pogodio protiv Stokea za pobjedu, a Kaka je oduševljen onim što radi 23-godišnji veznjak.

"Veliki sam poštovalac Philippea Coutinha. Mislim da može da bude izuzetno bitan igrač za Liverpool i Brazil. U Engleskoj mnogi od njega puno očekuju, jer žele da vrati Liverpool u Ligu prvaka. Vjerujem da će to i učiniti. Jedan vrhunski igrač ne čini tim, ali mislim da bi Brazil, kao i Liverpool, mogli da grade tim oko njega", rekao je Kaka.

Coutinho je član tima s Anfielda postao 2013. godine. Stigao je iz Intera, gdje međutim nikad nije dobio pravu šansu, te je bio na posudbama u Vascu i Espanyolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova kupovina se ispostavio kao pravi potez, te Coutinho već drugu sezonu briljira u dresu Redsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.