Kaka: Jedva čekam meč protiv Holandije

Brazilci vole utakmice protiv Holandije

Kaka: Jedva čekam meč protiv Holandije

Brazil je u utakmici osmine finala protiv Čilea slavio rezultatom 3:0 i pokazao je mnogo više nego u prethodne tri utakmice grupne faze. Sada ih očekuje dvoboj sa Holandijom u četvrtfinalu.

Ljubitelji nogometa od ove utakmice očekuju mnogo, jer se radi o sudaru dvije nogometne škole koje gaje napadački stil igre. Biće ovo repriza četvrtfinala iz 1994. godine kada je Brazil slavio sa 3:2, te polufinala iz 1998. kada je Brazil slavio poslije penala nakon što je u regularnom toku utakmice bilo 1:1.

„Igrali smo mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama, mislim čak na vrlo visokom nivou. Imali smo mnogo prilika za postizanje pogotka, a što je najbitnije trend našeg napretka je nastavljen“, kaže Ricardo Kaka, vezista Brazila i Real Madrida koji je odigrao vrlo dobru utakmicu nakon što je propustio meč s Portugalom zbog crvenog kartona zarađenog protiv Obale Slonovače.

„Holandija ima tehnički izuzetno jak tim, kako individualno tako i kolektivno. Oni vole da se nadigravaju, igraju, ali dozvoljavaju i protivniku da igra. Ovo je utakmica koju navijači vole da gledaju i svi igrači žele da je igraju“, rekao je Kaka uoči meča četvrtfinala SP-a protiv Holandije koji je na programu u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.