Kaka predvodi najplaćenije igrače američkog MLS-a

Kaka predvodi najplaćenije igrače američkog MLS-a

10. Giovani Dos Santos (4,1 miliona dolara)

A. Haznadarević
Teme:

Među egzotičnim fudbalskim ligama, američki MLS bilježi najbrži rast popularnosti, a "gorivo" za to predstavljaju sve češći odlasci fudbalskih ikona upravo u ovu ligu, gdje provode svoje posljednje sezone aktivnog igranja. Proteklog ljeta, u MLS je stigao vjerovatno i najveći broj legendarnih fudbalera ikada, a to ne treba ni čuditi kada se vidi kolike mogućnosti zarade "Obećana zemlja" pruža ovim majstorima na zalasku karijere.

Meksički reprezentativac za kog se mislilo da će godinama harati Evropom, nakon odlaska iz Barcelone nije mogao pronaći pravo mjesto za svoje najbolje predstave, pa se ove godine odlučio za odlazak u MLS. Sada nastupa za LA Galaxy, te godišnje zarađuje 4,1 milion dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.