Kaka se vratio u brazilsku reprezentaciju

Zaslužio je

Kaka se vratio u brazilsku reprezentaciju

Edmir Škorić

Razigravač Real Madrida Kaka (29) našao se na popisu selektor brazilske nogometne reprezentacije Mane Menezesaza nadolazeće prijateljske utakmice protiv Gabona i Egipta, javljaju agencije.

Posljednji je put Kaka zaigrao za Seleçao 2. jula 2010. godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici kada je Brazil poražen od Holandije 2:1.

"Uvijek sam govorio i on je toga uvijek bio svjestan, da će se vratiti u reprezentaciju ako uđe u formu i počne igrati redovito. Ovo je bila dobra prilika da se to dogodi", komentirao je brazilski izbornik Menezes, koji je tako prvi put uvrstio Kaku na svoj popis otkako je preuzeo klupu reprezentacije.

Menezes je s popisa izostavio sve igrače koji igraju u brazilskom prvenstvu, uz obrazloženje da je natjecanje ondje u završnoj fazi.

Utakmica između Brazila i Gabona na rasporedu je 10. novembra u Librevilleu, a dvoboj protiv Egipta Seleçao igra četiri dana kasnije u Dohi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.