Kaka: Španija zaslužuje potpuno poštovanje

Kaka: Španija zaslužuje potpuno poštovanje

Edmir Škorić

Brazilac Kaka tvrdi da ne strahuje od Španije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali inzistira da Furija zaslužuje potpuno poštovanje.

Igrač madridskog Reala, Brazilac Kaka, nada se da će i Brazil i Španija završiti kao lideri svojih skupina, kako se ne bi sastali u osmini finala SP-a. Na pitanje koja je selekcija jača, Kaka je odgovorio.

"Teško je odmah saznati tko je jači. Vidjet ćemo to  u Južnoj Africi".

"Španija igra jako dobro i ima veoma kompletnu momčad. No, Brazil je dominirao protiv svojih protivnika i pokazao je neke veoma dobre osobine", dodao je bivši Milanov playmaker, ističući kako su Karioke "puno napredovale u posljednje dvije sezone."

Kaka je za kraj intervjua za France Football istakao popis favorita za osvajanje mundijala na jugu Afrike. Njegovi favoriti su Brazil i Španija, ali vjeruje da puno mogu napraviti i Portugal, Engleska, Francuska, Italija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.