Kaka: Spremni smo za Atletico
Foto: EPA

Milan je u ovom duelu autsajder

Kaka: Spremni smo za Atletico

Edmir Škorić

Devetoplasirana momčad italijanske Serije A, AC Milan, morat će se dobro potruditi u osmini finala Lige prvaka jer nasuprot sebe ima sjajnog protivnika - Atletico Madrid.

I dok se Atletico ravnopravno s Barcelonom i Real Madridom bori za naslov u Španiji, Milan je blijeda sjena nekadašnjeg velikana. Rossoneri ne mogu da spoje kraj s krajem i da konačno krenu naprijed. S novim trenerom Clarenceom Seedorfom i pojačanjima postoje određene naznake napretka, no i dalje je to daleko od idealnog.

"Nakon pobjede nad Bolognom u petak, potpuno smo sigurni i spremni za srijedu", rekao je Kaka, brazilski nogometaš Milana, koji se nada odlasku na Svjestko prvenstvo koje se igra u njegovoj domovini.

"Radim sve kako bih izborio mjesto u momčadi Brazila za SP, ali vidjet ćemo hoću li dobiti poziv".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kaka je miljenik navijača Milana iako je posljednjih šest-sedam utakmica neprepoznatliv. Ljetos se vratio na San Siro. "Bio sam siguran da ću se prije ili kasnije vratiti u Milan. Najbolji gol u mojoj karijeri je bio 101. gol u dresu Milana. Taj i onaj protiv Manchester Uniteda 2007. godine", dodao je.

Milan na San Siru u srijedu dočekuje sjajni Atletico, a uzvrat je 11. marta na Vicente Calderonu. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.