Kaka tvrdi da zna zašto je Ronaldo otišao iz Reala

"Očekivana odluka"

Kaka tvrdi da zna zašto je Ronaldo otišao iz Reala

E. Škorić

Bivši brazilski reprezentativac Kaka smatra da zna zašto je Cristiano Ronaldo odlučio napustiti Real Madrid.

Ronaldo je nedavno saopštio da odlazi u Juventus i to je šokiralo nogometnu javnost, posebno sve one koji su na bilo koji način vezani za Real Madrid, u čijim redovima je Portugalac nastupao od 2009. godine.

"Mislim da je Cristiano sada jako iskusan igrač i sa 33 godine on jako dobro poznaje situaciju. Ova odluka da ode u Juve je svjesno napravljena. Zna da je vrijeme za promjenu", rekao je Kaka, pa je dodao:

"Vjerovatno razmišlja kako je postigao sve s Realom i kako je sada vrijeme da učini nešto drugačije kako bi ponovo bio motivisan. To ga je natjeralo da prihvati ponudu Juventusa i da ode iz Reala".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje da li su u italijanskom prvaku dobili jednog od najvećih igrača, Brazilac kaže: "Mislim da je tako. Uostalom, brojke vam sve govore".

"Svaki dan četiri godine sam trenirao s njim i mogu da kažem da je jedinstven. Profesionalan je, izuzetno jak, motivisan, psihički jaka osoba i definitivno će ga svi pamtiti kao jednog od najboljih svih vremena", poručio je Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi