Kakanj 6 od 6
Kahrimanović, Mulić, Dedić, Mehtić i J.Hadžić - ljetošnja pojačanja Kaknja; Foto M.Mujagić.

A-1 liga košarkaša

Kakanj 6 od 6

Košarkaši Kaknja zabilježili su i šestu uzastopnu pobjedu. Na gostovanju u Bihaću, bez većih teškoća porazili su istoimenog ligaša sa 24 koša razlike ( 57:81).

Pobjeda Kaknja ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Razlika u kvaliteti je ogromna u korist Hasagićevih pulena,koji su ozbiljnim pristupom i bez potcjenjivanja niskopozicioniranih Bišćana, pružili još jednu dobru partiju i opravdali ulogu favorita.I ova utakmica je pokazala da trener Irfan Hasagić ima kvalitetan roster i široku klupu, što potvrđuje da je ljetošnji dolazak Zeničkog kvarteta; Abdurahmana Kahrimanovića, Nedžada Mulića, Davuda Mehtića i Aldina Dedića, kao i reaktiviranje centra Jasmina Hadžića, pun pogodak predsjednika Mevludina Delibašića, za kojeg s pravom kažu da je alfa i omega kluba.

"U Bihaću nismo imali problema.Do pobjede smo došli rutinski jer je naša ekipa kvalitetnija, zrelija i iskusnija i domaći su brzo kapitulirali.", istakao je predsjednik KK Kakanj Mevludin Delibašić, koji je bio zvanični predstavniki kluba na gostovanju u Bihaću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.