Kakanj prvak A1 lige

Dva meča - dvije pobjede

Kakanj prvak A1 lige

Košarkaši Kaknja „dvokorakom“ su prošli i kroz finalnu seriju Play-Off-a i u prepunoj Skenderiji još jednom digli šampionski pehar A1 lige BiH.

Veliki broj ljubitelja košarke iz Kaknja došao je u Sarajevo kako bi podržali svoje momke u borbi za titulu. Ta podrška vidjela se na samom početku susreta kada su kakanjci nošeni navijanjem sa tribina vrlo brzo napravili ogromnu prednost od 20 poena (6:26). Bila je to i najveća prednost u susretu.

Domaća ekipa nakon toga budi se iz knockdown-a i uspjeva da koliko-toliko uveže svoje redove ali tokom čitave utakmice ne uspijevaju da se približe Kaknju. Najviše što su uspjeli bilo je tri minute prije kraja susreta kada je razlika za goste na semaforu bila +5 (63:68) ali za više od toga nije bilo ni snage a ni iskustva. Posljednje tri minute pripadaju gostima, tačnije njihovom najboljem igraču Dinki Peljti koji svojim poenima ovjerava pobjedu.

Peljto je meč završio sa 16 postignutih poena i uz veliki broj asistencija i ukradenih lopti. Prvi strijelac susreta bio je iskusni Narcis Begovac sa 26 postignutih poena. Na drugoj strani Hrnčić sa 14 i Glogovac sa 12 postignutih poena bili su bolji od ostalih.

Po okončanju utakmice ekipi i stručnom štabu Kaknja uručene su medalje a pobjednički pehar podigao je kapiten Dženan Hadžić, uz buran aplauz oko 500 gledalaca koji su došli iz Kaknja.

Kakanjcima naredne sezone slijedi takmičenje u društvu najboljih bh klubova dok će mladoj ekipi Sparsa konkurencija za šampionsku titulu biti daleko veća jer se društvu A1 ligaša pridružuju i zenički Čelik i tuzlanska Sloboda.

Finale Play-Off-a A1 košarkaške lige BiH, druga utakmica

OKK Spars – KK Kakanj 63:79
(13:28, 15:14, 17:18, 18:19)

Sarajevo, KSC Skenderija; gledalaca: 1.200; sudije: Zurapović, Kunosić, Nožinović.

OKK SPARS: Nikolić 5, Vukotić 1, Maksimović -, Vrabac 10, Begagić -, Glišović 10, Tuljković 6, Bulić -, Hrnčić 14, Glogovac 12, Šalić 2, Buza 3
Trener: Marko Trbić
KK KAKANJ: Mušinbegović -, Dedić Al. 5, Hadžić 3, Muflizović 2, Dedić As. 3, Suljić M. -, Peljto 16, Suljić E. 14, Herceglija -, Begovac 26, Suljagić 10, Čaluk -
Trener: Jakub Genjac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.