Kakav izazov za Kineze: Chelsea odredio cijenu za Costu

Nije nimalo mala

Kakav izazov za Kineze: Chelsea odredio cijenu za Costu

E. Škorić

Diego Costa u posljednje vrijeme ne uvažava povjerenje navijača i igrača Chelseaja, kao niti menadžera Antonija Contea.

Costa je optužen da je lažirao povredu, pa ga je Conte bio optisao za meč protiv Leicestera. Italijanski stručnjak tvrdio je da je sve u redu i da Costa ne želi da ide iz Chelseaja, ali mediji na Otoku obavijestili su kako je želja španskog reprezentativca da ode.

Međutim, Sunday Times je objavio u nedjelju kako je Chelsea odredio cijenu za Costu i ako ga neki klub želi, a očito žele u Kini, morat će da plati vrtoglavih 130 miliona funti.

Costa je u timu Chelseaja za današnji meč protiv Hull Cityja, a ukoliko Kinezi pristanu da plate 130 miliona funti, on će ubrzo putem svog nedavnog saigrča Oscara, kojeg su Plavci takođe prodali u Kinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još 2014. godine je Costa za 32 miliona funti stigao iz Atletica u Chelsea, a s londonskim klubom ima još dvije i pol godine ugovora. Na Stamford Bridgeu sedmično zarađuje 150.000 funti. Ove sezone 14 pogodaka na 19 premierligaških mečeva, a uz to ima i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi