Kakav je bio Ferguson? "Uništi me u svlačionici, a onda ga moram voziti kući, bio sam uplašen"

Nani govorio o legendarnom Škotu

Kakav je bio Ferguson? "Uništi me u svlačionici, a onda ga moram voziti kući, bio sam uplašen"

A. Čaušević

Mnogi analitičari Sir Alex Fergusona smatraju najboljim trenerom u historiji fudbalske igre. O legendarnom Škotu bivši igrači govore samo pozitivno. 

Svog boravka na Old Traffordu prisjetio se i Luis Nani koji je priznao kako se na početku bojao Fergusona. Bivši reprezentativac Portugala je u Manchester United stigao 2007. godine za 23 miliona funti i zadržao se osam godina.

Nani je kazao kako se plašio Fergusona dok nije savladao engleski jezik i prisjetio se anegdote nakon jednog meča protiv Fulhama.

"Bilo me strah dok nisam naučio da se izrazim. Moj engleski nikad nije bio perfektan niti će biti, ali tada je bio gori nego sada, kada je vidio da mogu pričati više, onda je počeo na mene da obraća pažnju", kazao je Nani.

Krilni fudbaler je otkrio kako je često putovao sa Fergusonom na treninge i utakmice jer su živjeli blizu. Ipak, jedno takvu vožnju Portugalac ne zaboravlja.

"Igrao sam nevjerovatno i sa puno samopouzdanja. Dobili smo penal, a trebo je pucati Ryan Giggs. Bio sam siguran u sebe i Giggs nije rekao ništa. Izveo sam penal i promašio."

"S golom iz penala bi poveli 3:2. Vraćali smo se kući i rekao sam mu: "Šefe, mogu vas ja odbaciti doma.' Vozio sam ga i nije sa mnom progovorio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U svlačioni me uništio. Rekao mi je: 'Nani šta misliš ko si ti? Ko ti je dao dozvolu da pucaš penal? Ryan?'. Onda je uništio Giggsa. Taj dan je bio nestvaran. Odvukao sam ga kući i bilo mi je veoma neugodno."

"Ferguson je čovjek koji zna kako se suočiti s različitim karakterima. Tada sam bio mlad. Znam da sam naučio mnogo. To je život, to morate naučiti."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi