Kakav prevarant: Rekli da je čudo od djeteta i novi Messi, a onda otkrili da nema 16 već 28 godina
Ovaj momak je debitovao u indijskoj Superligi i odmah dao gol čime je postao najmlađi strijelac svih vremena, no samo na nekoliko dana jer se ispostavilo da laže o svojim godinama.

Preko noći postao senzacija u Indiji

Kakav prevarant: Rekli da je čudo od djeteta i novi Messi, a onda otkrili da nema 16 već 28 godina

E. Čaušević

U prošlosti smo dosta svjedočili da postoje mnog prevare u svijetu fudbala, a ono što je najviše iznenadilo mnoge jeste da fudbaleri često lažu o svojim godinama. Tih primjera imali smo nekoliko u Seriji A u posljednjih desetak godina, a iako se danas sve može provjeriti na internetu jednostavno se ne može stati u kraj prevarantima.

Najnoviji primjer velike fudbalske prevare stiže nam iz Indije gdje je fudbal u prethodnih nekoliko godina dobio na popularnosti. Mnoge zvijezde su završile karijere igrajući upravo u Indiji gdje zaista raste popularnost najvažnije sporedne stvari na svijetu. Ipak, prevara nije zaobišla ni Indiju, a u centru pažnje našao sa Gourav Mukhu.

Ovaj fudbaler postao je senzacija preko noći u Indiji nakon što je zabio gol na meču protiv Bengalurua (2:2) za bod svoje ekipe čime je postao najmlađi strijelac u historiji indijske Superlige. Mukhu je sa 16 godina oborio sve rekorde i postao nevjerovatno popularan u svojoj zemlji. Ipak, ubrzo se otkrilo da je u pitanju velika prevara.

Ispostavilo se da Mukhu nema 16 godina kako je tvrdio, već da je 12 godina stariji. Od silne popularnosti više nije znao ni šta laže, a u razgovoru s novinarom slučajno je otkrio da ima 28 godina. Pokušao je nekako da se izvuče i to pretvori u šalu, ali je novinar istražio priču i našao dokaze da Mukhu zaista ima 28 godina.

Ova vijest je uzdrmala Indiju koja ga je proglasila za čudo od djeteta i govorili su da je on novi Lionel Messi. Ipak, odlučili su ga kazniti i suspendovati na šest mjeseci, te je Mukhu ostao bez kluba i teško da će se ponovo vratiti na teren. Nedavno je davao intervju s legendom Timom Cahillom koji je za njega rekao da mnogo obećava, no i Australac je bio u zabludi da je to tinejdžer, a ne čovjek koji ima 28 godina.

Top Komentari

pogba69
Frajer ima bradu i brkove jbt koji dječak od 16 godina izgleda tako
76 0
Medo-Brundo
Mozda u Zelju da predje
40 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi