Kako bi izgledala borba za Zlatnu kopačku da se ne računaju penali?

Messi dominira

Kako bi izgledala borba za Zlatnu kopačku da se ne računaju penali?

E. Čaušević

Lionel Messi dominira prethodnih sezona kada je u pitanju nagrada za najboljeg strijelca Evrope.

Messi je na odličnom putu da i ove sezone osvoji Zlatnu kopačku, a u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je pet ovih nagrada. Jedina konkurencija trenutno mu je Kylian Mbappe iz PSG-a, ali do kraja sezone se stvari drastično mogu promijeniti.

Argentinac je prvi na listi sa 29 golova u dosadašnjoj sezoni, ali više od njega u Evropi postigli su Zakaria Beglarishvili (30) i Liliu (31). Ipak, zbog bodovanja oko jačine liga oni nisu ni u samom vrhu.

Španski mediji napravili su zanimljivu statistiku kako bi lista za Zlatnu loptu izgledala da se ne računaju golovi iz penala. Messi bi i dalje bio prvi i dijelio bi to mjesto s Mbappeom jer bi mu se oduzeli bodovi za četiri penala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi trenutno ima 58 bodova, a Mbappe 52 s jednim golom iz penala. Oni bi bez penala imali po 50 bodova i bili bi rame uz rame. Treći u stvarnom poretku je Fabio Quagliarella sa 42 boda i on bi bio najveći gubitnik da se ne računaju penali.

U tom slučaju bi bio tek na 30 bodova jer je od 19 ovosezonskih golova čak pet dao iz penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi