Kako god završi finale, Francuzi mogu mirno spavati

Najmlađa tim u finalima ikada

Kako god završi finale, Francuzi mogu mirno spavati

Svakog trenutka očekuje se početak velikog finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske.

Francuzi su u ulozi favorita protiv Hrvatske, koja je samim plasmanom u finale napravila ogroman uspjeh i pravo sportsko čudo, ali daleko od toga da Vatreni nemaju šta tražiti u ovoj utakmici. Uostalom, finale je i tu je sve moguće.

Zanimljivo je pogledati jedan statistički podatak koji može posebno da raduje Francuze, bez obzira na to kakav bude rezultat danas. Prvi sastav koji će Trikolori danas poslati na teren najmlađi je u historiji finalnih utakmica na Svjetskim prvenstvima, a prvih jedanaest je u prosjeku staro tek 26 godina i 90 dana.

Za Francusku od prve minute nastupaju: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kada čovjek malo razmisli, jedan Kylian Mbappe koji je već ove godine "prekucao" Svjetsko prvenstvo, će narednog koje se bude igralo tek 2022. imati samo 23 godine...

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Al' ja neću moći!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi