Kako je hrvatski agent otkrio Olma: Mama je skočila 'ne vodi mi dijete'
EPA

Na njemu zaradio veliki novac

Kako je hrvatski agent otkrio Olma: Mama je skočila 'ne vodi mi dijete'

Transfer Danija Olma iz Dinama u RB Leipzig ujedno je i najveći ikad u historiji HNL-a.

Bilo je jasno da će Olmo nakon fenomenalnih izvedbi u 'modrom' dresu napustiti Maksimir, a svoju karijeru na kraju je nastavio u Njemačkoj, u jednom od tamošnjih vodećih klubova RB Leipzigu.

Olmo je procijenio da bi kod Juliana Nagelsmanna mogao napraviti novi iskorak u svojoj karijeri, a RB Leipzigu donijeti dodatanu kvalitetu u borbi za naslov prvaka.

Glavna poluga u Olmovom transferu bio je hrvatski agent Andy Bara, koji je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održao predavanje o tome kako je postao uspješan i kako je zapravo otkrio igrača na kojem je najvipe zaradio.

"Bio sam zastupnik Barceloninih kampova na Balkanu i tu sam ga vidio. Olmo je tada bio kapiten Barcelone u svom uzrastu, a ja sam mu postao agent kad je on imao 13. U Dinamo je došao s 15", ispričao je Bara, prenosi 24sata.hr, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Rekao sam tada njegovim roditeljima da bi u Barci mogao ostati samo broj i da ja predlažem da on preseli u Dinamo na što je njegova mama skočila 'ne vodi mi sina u Ukrajinu'. No, uspio sam ih nagovoriti i pokazalo se dobrim jer niti jedan od 30-tak tadašnjih suigrača u Barci kasnije nije uspio."

Dinamo je za Olma dobio odmah oko 20 miliona eura, s tim da iznos daleko veći može biti uz bonuse, a imat će Zagrepčani i procenat od sljedećeg transfera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi