Kako je Ješić u 'vatru' gurnuo golobradog Kadušića: Velež i august na Koševu

Sigurno će dugo pamtiti meč sa Veležom i debi za bordo tim

Kako je Ješić u 'vatru' gurnuo golobradog Kadušića: Velež i august na Koševu

S. Mlaćo

Novo ime na spisku selektora A reprezentacije BiH naše zemlje je bek slovenskog prvaka Celja Advan Kadušić.

Kadušić je ponikao u Krajini iz Cazina, a kao junior 18.10. 2015. godine debitovao je za FK Sarajevo.

Bilo je to u pobjedi protiv Veleža, a Kadušić je kao osamnaestogodišnjak upisao prvi nastup i odmah 90 minuta. Šansu mu je odlučio pružiti tadašnji šef struke bordo tima Miodrag Ješić.

"Mislim da ne treba previše komentarisati, jer je odigrao onako kako smo tražili i očekivali, bez opterećenja i pritiska i pred njim je lijepa fudbalska budućnost.”, kazao je Ješić tada.

Ješić je tada imao hrabrosti pružiti priliku golobradom mladiću, iako uoči te sezone ostao bez Gojka Cimirota i Miloša Stojčeva. Odlučio je Ješić pružiti šansu mladićima iz Akademije i to se pokazalo kao pravi potez. Kadušić je danas ponajbolji igrač u Sloveniji, prepoznao je to i selektor Dušan Bajević, a sve glasnije se špekuliše i o novom transferu.

Ješić je svakako možda i najzaslužniji što je Kadušić danas reprezentativac, s obzirom da ga je odlučio istrpiti i pružiti mu šansu da se dokaže u dokazano najtežem razdoblju za nogometaše, prelasku iz juniora u seniore. Ipak, on je kasnije osporavan na Koševu pa se okušao u Zrinjskom, a zatim i Celju gdje je došao do naslova prvaka Slovenije. Šlag na tortu svakako je poziv u Zmajeve za akcije koje nas očekuju u oktobru.

Vrijedi se prisjetiti da u istom periodu na Koševu debitovao trenutno sjajni napadač Trenčina Hamza Čataković, kao i današnji kapiten Olimpika Adnan Osmanović. Osmanović je bio član Akademije, sjajne partije je pružao u juniorskoj selekciji, a dobio je i šansu u prvom timu. Danas je Osmanović prvi strijelac Olimpika sa tri pogotka, iako Vukovima i ne ide dobro u novoj sezoni.

U tom periodu na Koševu je debitovao i Elvedin Herić koji trenutno nastupa u Austriji za tim koji sa klupe predvodi nekadašnji sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković, ali i dva sjajna izdanka Akademije FK Sarajevo Nedim Hadžić i Demir Veladžić. Hadžiću i Veladžiću nije se baš mnogo toga poklopilo nakon odlaska sa Koševa, no sada se žele vratiti dobrim igrama u dobojskoj Mladosti.

Ako ćemo tražiti i poneku grešku u tom periodu, svakako se Ješiću može tu pripisati dovođenje dvojice Brazilaca Emersona Luiza i Cesara Augusta Hermeneglidu. Očekivanja nisu opravdali, ali kada se sve sabere svakako da su najveća dobit tada bili mladi nogometaši koji su okusili slast seniorskih minuta, te nastavili svoj fudbalski put.

Ješić je trenutno bez angažmana, a nije tajna da sjajno kotira u arapskim zemljama. Posljednji angažman imao je u Egiptu, a radio je i u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Iranu, Libiji...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bula11
Gospodin JESIC bravo za SSBA
2 8
Premier
Kakav crni Ješić
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi