Kako je Lionel Messi reagovao na ispadanje Ronalda iz Lige prvaka?
Messi i Ronaldo su obilježili proteklu deceniju u svijetu fudbala. Njihovu dominaciju je prekinuo Luka Modrić koji je uzeo Zlatnu loptu za prošlu godinu (Foto: EPA)

Odgovor je bio veoma diplomatski

Kako je Lionel Messi reagovao na ispadanje Ronalda iz Lige prvaka?

Midhat Šljivak

Iako su mnogi priželjkivali finale Lige prvaka između Barcelone i Juventusa, to se na kraju neće desiti.

Barcelona je lagano prošla Manchester United sa ukupnih 4:0, dok je Juventus iznenađujuće poražen sa 1:2 na svom terenu od Ajaxa i eliminisan je sa 2:3.

Tako u polufinalu Lige prvaka nećemo vidjeti Cristiana Ronalda, pa tako propada i očekivano finale protiv njegovog velikog rivala Lionela Messija.

Argentinca su nakon utakmice protiv Uniteda pitali o ispadanju Cristiana i Juventusa, a Messi je imao zanimljiv odgovor:

"To vam sve govori o ovom takmičenju", rekao je Messi, koji očigledno nije želio previše govoriti o svom najvećem rivalu.

Messi je još jednom ispisao historiju Lige prvaka, a protiv Liverpoola će imati jedan motiv više

Katalonski tim je na krilima fenomenalnog Lionela Messija koji je postigao dva gola prošao u polufinale Lige prvaka gdje će igrati protiv boljeg iz susreta Porta i Liverpoola.

Liverpool je u prvoj utakmici odigranoj na Anfieldu slavio sa 2:0, a večeras ih očekuje i uzvratna utakmica u Portu. Ekipa Jurgena Kloppa je puno bolji tim od Porta i očekuje se da potvrdi prolazak u polufinale i zakaže duel sa Barcelonom.

Lionel Messi je sa dva gola koja je postigao večeras protiv Manchester Uniteda ponovo ispisao historiju Lige prvaka te postao igrač koji je zabio najviše golova protiv engleskih timova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Argentinac je zabio 9 golova Arsenalu, 6 Manchester Cityju, 10 Chelseaju, 6 Manchester Unitedu, 2 Tottenhamu, a jedini engleski tim kojem Messi još uvijek nije postigao gol je Liverpool te će igrač Barcelone imati veliki motiv u eventualnom meču polufinala protiv tima sa Anfielda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

powking7
Rivalitet između njih dvojice su novinari napravili. Lika boli briga za Ronalda.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi