Kako je Liverpool upropastio sezonu za sedam dana?

Katastrofalan početak godine

Kako je Liverpool upropastio sezonu za sedam dana?

Za Liverpool 2017. godina nije mogla početi gore.

Redsi su dugo vremena bili u vrhu tabele u Premier ligi, mnogi su se divili njihovom fudbalu i vidjeli ih kao drugog najvećeg kandidata za naslov nakon Chelseaja, ali su stvari krenule nizbrdo i Kloppov tim je zaredao sa kiksevima i to baš velikim.

Nakon remija sa Sunderlandom (2:2) i Manchester Unitedom (1:1), Liverpool je prošle subote šokantno izgubio od Swanseaja rezultatom 3:2, što je bio prvi domaći poraz Redsa u Premier ligi nakon čak 370 dana.

Zatim je u srijedu Liverpool također na Anfieldu izgubio od Southamptona sa 1:0 i ispao iz EFL Kupa, da bi se danas oprostio i od FA Kupa. Redsi su doživjeli još jedan domaći poraz a ovoga puta od Wolverhamptona, koji je rezultatom 2:1 prošao dalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je tako u sedam dana praktično izgubio sve šanse da u ovoj sezoni osvoji trofej. EFL i FA Kup su već završena priča, a zaostatak za prvoplasiranim Chelseajem u Premier ligi je velikih deset bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi