Kako je Olimpik dobio licencu: Veliki posao završen u sporu sa Žilinom

Slučaj Admir Vladavić

Kako je Olimpik dobio licencu: Veliki posao završen u sporu sa Žilinom

S. Mlaćo

FK Olimpik dobio je licencu za novu sezonu Premijer lige.

Potvrđeno je to prije par dana iz NS BiH, a novi/stari član elitnog ranga bh. fudbala je u postupku licenciranja uspio riješiti višegodišnji problem, u vidu međunarodnog spora slovačkog kluba MŠK Žilina u slučaju Admira Vladavića.

Naime, 2013. godine Vladavić je nakon mjesec dana boravka u Žilini napustio klub i prešao tada u redove tima sa Otoke. U međunarodnoj parnici Žilina je dokazala da on za to nije imao pravo, odnosno da je prekršio svoj ugovor samoinicijativno, a u skladu s FIFA propisima prvi sljedeći klub koji je s njim potpisao ugovor je proglašen djelomično krivim.

Vladavić je okončao karijeru i nije član Nogometnog saveza i FIFA, te je obaveza plaćanja presuđenog iznosa i kamata u cijelosti spala na FK Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Višesedmični pregovori sa slovačkim klubom u proteklom periodu rezultirali su nagodbom, što je Olimpiku donijelo značajnu finansijsku uštedu, a u konačnici i licencu za domaće takmičenje. Kako saznajemo, riječ je o poprilično velikom financijskom iznosu za bh. prilike, koji bi rezultirao totalnoj blokadi gotovo svakog premijerligaša.

Bez sumnje čelnici Olimpika napravili su veliki posao, a sada se nadaju da će igrati ozbiljnu ulogu u novoj sezoni Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi