Kako je propao transfer Vardyja u Arsenal: "Nazvao me, bilo mi je sve jasno..."

Bivši prvi čovjek Arsenala za transfere se prisjetio

Kako je propao transfer Vardyja u Arsenal: "Nazvao me, bilo mi je sve jasno..."

Nekadašnji prvi čovjek Arsenala za transfere Dick Law progovorio je o tome kako je na ljeto 2016. godine zamalo doveo Jamieja Vardyja na Emirates.

Te sezone Leicester je bio šampion Engleske, a Vardy je igrao fudbal života. Špekulisalo se da će preći u Arsenal, a da to nisu bile samo puke špekulacije u to vrijeme potvrdio je ovih dana Law koji kaže kako je praktično sve bilo dogovoreno i stvari su propale u posljednji čas.

Tačnije rečeno, Vardy se u posljednjem momentu predomislio.

"Dogovor s Leicesterom je bio postignut, dogovor s igračem je bio postignut", kaže Law za The Athletic i dodaje:

"Došao je s suprugom Rebekah, sjeo je na kauč ispred Wengera... A onda se povukao. Dok je putovao nazad u Leicester, dobio sam poziv od njega. Rekao je da želi razmisliti preko noći. U tom momentu, znao sam da se radi o lošim vijestima", poručio je Law.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy je odlučio da ostane u redovima Lisica i postane legenda kluba što je i uspio. U šampionskoj sezoni postigao je 24 ligaška gola te oborio rekord po broju uzastopnih mečeva na kojima jedan igrač postiže gol u Premiershipu (11). Da ta sezona nije bila slučajnost potvrdio je i ove godine kada također igra sjajno. Leicester je ponovo blizu Ligi prvaka jer je trenutno na 3. poziciji a Vardy je prvi strijelac lige s 19 pogodaka.

Danas Vardy ima 33 godine i jasno je kako će karijeru završiti u redovima Lisica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi