Kako je Ronaldo pomogao Englezima da konačno pobijede na penale?

Učili od Portugalca

Kako je Ronaldo pomogao Englezima da konačno pobijede na penale?

Endin Čaušević

Engleska se sinoć plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede u osmini finala protiv Kolumbije.

Englezi su do pobjede došli nakon penala i tako su prekinuli prekinuli prokletstvo što se tiče penal seriji i napokon su uspjeli da izađu iz svega kao pobjednici. U Engleskoj sedmicama traje euforija i u toj zemlji su sigurni da će njihov tim postati prvak svijeta.

Danas se u engleskim medijima pojavila zanimljiva vijest, a to je da je Cristiano Ronaldo pomogao igračima Engleske da konačno savladaju tu prepreku oko penala. Naime, čelnici Fudbalskog saveza (FA) savjetovali su igračima Engleske da koriste Ronaldovu taktiku kod izvođenja penala.

Englezi su od marta vježbali penale, a Ronaldo im je bio uzor što se toga tiče. Gledali su često snimke penala koje izvodi Portugalac i čini se da su odlučili to da primjene na svojim penalima. Tako je Ronaldo nesvjesno pomogao Engleskoj da konačno savlada svoje najveće prokletstvo na velikim takmičenjima.

Top Komentari

madr1dist4
Od koga ce drugo učiti nego od najvećeg ikada! Nije bezveze nadimak Penaldo. Kad bi mi zivot ovisio od toga hoce li neko pogoditi penal, stavio bih Ronalda da šuta.
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi