Pickford protiv Kolumbije prešao skoro jednako kao Lukaku protiv Japana

Zanimljiv podatak

Pickford protiv Kolumbije prešao skoro jednako kao Lukaku protiv Japana

Golman Evertona Jordan Pickford junak je Engleske nakon sinoćnjeg susreta osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Kolumbije. 

Reprezentativni golman Gordi Albiona sjajno je branio u penal seriji i na kraju je svoju reprezentaciju odveo u četvrtfinale gdje će Englezi igrati protiv Švedske.

Nakon meča pojavio se i jedan zanimljiv statistički podatak. Dobro je poznato da se prate svi statistički učinci fudbalera na jednom velikom takmičenju kao što je Svjetsko prvenstvo, pa tako i broj pređenih kilometara.

Zanimljivo, po tome je Pickford daleko ispred konkurencije. On je sinoć protiv Kolumbije prešao čak 7468 metara što je daleko više od naprimjer Danijela Subašića ili Kaspera Schmeichela. Hrvatski golman je u meču protiv Danske prešao 4577, a Danac 4816 metara.

Najzanimljivije od svega je to što je Pickford prešao gotovo jednako kao napadač Belgije Romelu Lukaku protiv Japana. Lukaku je prije dvije noći zabilježio 7948 pređenih kilometara. Doduše, on nije igrao produžetke u svom meču kao Pickford.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi