Kako je Sipoviću za 24 sata završen sjajan transfer: "Nevjerovatno je kakve kontakte ima Nedo..."

Odlazi u klub za koji su nastupali Materazzi, Nesta, Elano...

Kako je Sipoviću za 24 sata završen sjajan transfer: "Nevjerovatno je kakve kontakte ima Nedo..."

S. Mlaćo

Bh. defanzivac Enes Sipović karijeru će nastaviti u dalekoj Indiji.

Sipović je dogovorio saradnju sa timom FC Chennaiyin, a danas je i zvanično predstavljen putem facebook stranice kluba.

Najavljen je kao veliko pojačanje sa bogatim iskustvom koje svakako i posjeduje, a u razgovoru za SportSport.ba otkrio je i kako je završio u još jednoj egzotičnoj sredini svoje karijere.

Sipović je prethodno nastupao u Kataru, a okušao se i u Saudijskoj Arabiji, Maroku, Belgiji, Rumuniji... Angažman u Indiji završio mu je nekadašnji napadač Željezničara Nedo Turković koji u svom CV također ima zanimljive destinacije kao što su Rumunija, Indonezija, Malta, Indija...

Uvijek zanimljivi Turković ostvario je veoma dobre kontakte u karijeri koja još traje, pa je u Indiju sada 'lansirao' Sipovića.

"Zaista nevjerovatno kako je došlo do ovakvog transfera i kakve sve kontakte ima Nedo. Ugovor smo završili za 24 sata. Zahvaljujem mu se i ovom prilikom, te želim puno sreće", ističe Sipović za SportSport.ba.

Dobro se informisao o novoj sredini.

"Klub u koji idem je zaista vrhunski. Legendarni igrači poput Neste, Materazzija, Brazilca Elana su nastupili tu. Klub želi da ponovo osvoji titulu prvaka, tako da moja očekivanja nisu ništa manja".

Sipović i Turković su svlačionicu dijelili u omladinskim selekcijama Željezničara.

Turković je trenutno bez angažmana i sprema se u svom Sarajevu, no nema sumnje da bi uskoro mogao 'šarnuti' novi ugovor.

Top Komentari

Samkodk
Otisao u indiju i vi pricate o sjajnom teansveru atamo se neigra uopste ozbiljan fudbal..
4 4
Meazza
Pa kako sebi ne moze da nadje angazman pored tih silnih kontakata?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije