Kako je trener Basaksehira otkrio Edina Višću?

Bilo je to 2011. godine

Kako je trener Basaksehira otkrio Edina Višću?

Edin Višća u Istanbul Basaksehir stigao je 2011. godine kao velika nepoznanica. Za svotu od 400.000 eura turski klub je doveo Višću kao zalog za budućnost, a koliko je napredovao u proteklih pet godina najbolje svjedoči činjenica da njegova vrijednost prema Transfermarku danas iznosi 8,5 miliona eura. 

O tome kako je Višća ustvari završio u Turskoj do sada se nije mnogo govorilo, sve dok trener istanbulskog kluba Abdullah Avci nije odlučio ispričati prilikom gostovanja na jednom televizijskom kanalu. 

"Višćine kvalitete sam uvidio 2011. godine kada smo igrali u Sloveniji prijateljsku utakmicu protiv njegovog bivšeg kluba Željezničara", kazao je Avci. 

U međuvremenu Višća je postao jedan od najboljih ofanzivnih fudbalera u Turskoj. Šanse da se zadrži u Basaksehiru još neko vrijeme su minimalne, budući da su već neko vrijeme na njegove igre 'oko bacili' brojni velikani.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dosadašnjem dijelu sezone je postigao šest pogodaka i pritom upisao pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi