Kako je Vučinić zbog riječi "rat" naljutio Rummeniggea

Crnogorac vatreno najavio meč

Kako je Vučinić zbog riječi "rat" naljutio Rummeniggea

A. Haznadarević

Napadač Juventusa Mirko Vučinić je, može se reći, na balkanski način najavio sutrašnji uzvratni susret četvrtine finala Lige prvaka između Juventusa i Bayerna, koji se igra u Torinu.

Crnogorac je kazao kako će se Stara dama boriti do posljednjeg daha da stigne loših 0:2 sa Allianz Arene, te da će utakmicu pretvoriti u pravi rat.

 

Riječ "rat" je strašno zasmetala izvršnom predsjedniku Bavaraca Karlu-Heinzu Rummeniggeu, koji je morao prokomentarisati izjavu Vučinića:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Uopšte ne volim riječ "rat" u fudbalskom kontekstu, a posebno ne kada dolazi od igrača iz Crne Gore. To je bila vrlo nesretna izjava", istakao je Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.