Kako je Zrinjski stekao, pa prokockao veliku prednost?

Iz kola u kolo

Kako je Zrinjski stekao, pa prokockao veliku prednost?

Zrinjski je prvi dio sezone okončao na prvom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bez dileme, Plemići su to mjesto i zaslužili s obzirom da su velikim dijelom sezone držali lidersku poziciju. Od ukupno 22 odigrana kola, Zrinjski je čak 17 proveo na vrhu.

Plemići su sezonu započeli relativno dobro, a onda su napravili veliku seriju i sve je ukazivalo na to da će se 'prošetati ligom' i bez većih problema odbraniti naslov prvaka. Imali su Mostarci tokom sezone ogromnu bodovnu prednost nad Željezničarom i Sarajevom, najvećim i objektivno jedinim pravim konkurentima za titulu, ali u Ligu za prvaka na kraju ulaze sa minimalnom prednošću i u situaciji su da svakog trena mogu prepustiti vrh nekom od sarajevskih klubova.

U nastavku ćemo se bazirati na rezultate Zrinjskog od 1. do 22. kola, a posebno obratiti pažnju na stanje na tabeli. Tokom sezone su prvi pratioci Zrinjskog znali biti Sloboda, Mladost, Radnik i Krupa, ali s obzirom na trenutnu situaciju na tabeli, u posebnom fokusu će biti Željezničar i Sarajevo i njihove pozicije na tabeli.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/18 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi