Kako su Englezi svojevremeno doveli Stojana Vranješa u Željezničar: "Mislio sam da me neko zeza..."

Igrač Borca otkrio zanimljivu priču

Kako su Englezi svojevremeno doveli Stojana Vranješa u Željezničar: "Mislio sam da me neko zeza..."

E. Čaušević

Stojan Vranješ ove sezone jedan je od ponajboljih igrača u ekipi banjalučkog Borca koji je jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka BiH ove sezone.

Vranješ je udarna igla Borca i u dosadašnjem dijelu sezone postigao je 12 golova, te je upisao dvije asistencije u prvenstvu. Ovaj 33-godišnji veznjak u Borac se vratio početkom 2019. godine kada je kao slobodan igrač stigao iz Željezničara.

Njegov povratak u klub u kojem je ponikao pokazao se kao pun pogodak, te je Borac ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja. Od Vranješa se i u Željezničaru mnogo očekivalo, ali na Grbavici baš i nije baš opravdao očekivanja.

Vranješ je u Želju stigao u januaru 2018. godine iz poljskog tima Piast Gliwice i to je tada bilo veliko iznenađenje. No, ovaj iskusni veznjak je u razgovoru za Mozzart Sport otkrio da baš nije imao namjeru da se vraća u BiH.

Međutim, na kraju je odlučio da dođe u Željezničar, te je otkrio sada kako je na veoma zanimljiv i čudan način završio na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih se vraćao u BiH da nisam imao problem sa igračima van EU u Poljskoj. Zanimljivo je da me tada nije zvao Željezničar nego menadžerska agencija iz Engleske. Bilo mi je čudno, čak sam mislio da me neko zeza. Englezi dovode bh. reprezentativca u bosanski klub?! Stupio sam u kontakt sa Željom i vidio da je to ozbiljna priča", otkrio je Vranješ i zatim objasnio šta je pošlo po zlu u sarajevskom timu.

"Završili smo drugi sa Željom, izgubili titulu u posljednja dva kola i osvojili kup. Ali, ljudi u Sarajevu koji se ne razumiju u fudbalu su napravili tragediju od te sezone. A pošto se ne razumiju naredne sezone su napravili još veći problem. Zabršili su kao četvrti, ispali iz kupa u prvom kolu, promijenili nekoliko trenera, napravili haos i onda su shvatili da je ono naše bio uspjeh. Imao sam i ranije poziv da se vratim u Borac, ali sam osjetio da nije bila sportska priča. I bio sam u pravu. Borac je ispao iz lige, nije to bilo slučajno. Napravio sam dobar potez što sam sačekao jer su se neke stvari nakon toga posložile i bilo mi je normalno da se vratim".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Tebi Stojane hvala za sve, doktor si za ove uhljupe od igraca sto sad igraju, cast izuzecima
8 0
Arnel925
Igracina je, igrac, koji zasluzuje bolji klub od Borca.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi