Kako su izgledali sastavi FK Željezničar i FK Sloboda u posljednjem duelu na Grbavici?

Dosta promjena na obje strane

Kako su izgledali sastavi FK Željezničar i FK Sloboda u posljednjem duelu na Grbavici?

M. Šljivak

Željezničar i Sloboda sutra na Grbavici igraju derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim sa Grbavice ove sezone igra sjajno. Lider je na tabeli i sigurno da nakon duela sa tuzlanskim timom tamo žele i ostati.

Posljednji meč ova dva tima na Grbavici završen je bez pobjednika. Mreže su mirovale (0:0), baš kao i u dva meča odigrana na Tušnju.

Međutim, ono što je poprilično zanimljivo je činjenica da su oba tima u nepunih godinu dana gotovo potpuno izmijenili ekipe.

Tog 26. septembra 2018. godine trener Želje je bio Milomir Odović, a Plavi su počeli susret u ovom sastavu:

Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin.

Petorica iz ovog sastava više nisu članovi tima sa Grbavice. Posljednji su otišli Rodin i Šabanadžović, a još ranije Čurjurić, Bakrač i Blagojević.

Sa druge strane tuzlanski tim je pretrpio čak i veće promjene. U Tuzli je rijetko ko ostao, a tadašnji trener Zlatan Nalić je na Grbavici izveo ovaj sastav:

Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Čak osmorica fudbalera više ne stanuju na Tušnju. Redom su odlazili, Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Vidović, Hadžanović, Alispahić i Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ogromne promjene u samo godinu dana, ali ono što je sigurno je to da je atmosfera u oba tabora mnogo bolja i da nas čeka zaista istinski fudbalski spektakl.

Kladionica Mozzart u ovom meču vidi Željezničar kao velikog favorit, a kompletnu ponudu na ovaj meč pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

File
????????
0 0
sloboda1919tz
sta je pisac htio reci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.