Kako su se mijenjali stadioni premierligaša

Kako su se mijenjali stadioni premierligaša

Bournemouth - Dean Court

Prošlo je 25 godina od "rođenja" engleske Premier lige. Sada već davne 1992. godine, nekadašnja engleska Prva divizija, nakon 104 godine, zamijenjena je Premier ligom. 

Kapacitet 1992. godine: približno 10.000 mjesta

Kapacitet 2017. godine: 11.464 mjesta

Stadion Bournemoutha, Dean Court, je, danas, najmanji stadion u Premier ligi. Bournemouth se davne 1992. godine "mučio" u trećem rangu engleskog fudbala, a tada je na Dean Courtu (poznatom i kao Vitality Stadium) postojala samo jedna "prava" tribina. Ipak, 2001. godine je ovaj stadion kompletno renoviran, a čak je i promijenjena i pozicija samog terena.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi