Kakvi su planovi menadžera Premier lige u januaru?
Zimski prelazni rok 2018. godine obilježio je transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu u transferu vrijednom 160 miliona eura

Kakvi su planovi menadžera Premier lige u januaru?

Arsenal-Unai Emery

S. Grebović

Kada su sve lige petice odmarale za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, Englezi su kao i svake godine igrali i to u ubrzanom ritmu. To je bez sumnje izazvalo velike napore kod igrača, veliki broj njih se ozlijedio, zbog čega će treneri morati alternativu potražiti u vidu pojačanja. 

Nakon 22 godine provedene za kormilom Topnika, sa kojima je osvojio tri naslova Premier lige, Arsene Wenger je u aprilu mjesecu prošle godine najavio povlačenje na kraju sezone sa menadžerske pozicije. Čelnici Arsenala su bili ažurni oko dovođenja njegove zamjene, a za novog šefa struke imenovan je Unai Emery.

Španac je uveo određene promjene u timu, koji je ljetos doživio veliki remont. Rezultati su tu, ali bi Emery ponajviše pažnje trebao posvetiti odbrani koja je bez dvojbe najveća rak-rana ekipe.

"Vidjećemo šta se na tržištu ove zime nudi. Pojačanja prema mom mišljenju nisu nužna, ali ako nam se ukaže prilika za neki zanimljiv angažman zašto da ne", riječi su španskog stručnjaka.

Aaronu Ramseyu ubrzo ističe ugovor te će i za Velšanina trebati zamjena, a sve su prilike da bi to mogao biti playmaker Seville Ever Banega. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
A jes se ars zajebao sto je prodao wilsera,sad remsi ode dzabe
5 1
ljiljan
dobar tekst
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti