Kalezić se vratio trenerskom poslu, preuzeo PSM Makassar
psmmakassar.co.id

Bh. stručnjak u Indoneziji

Kalezić se vratio trenerskom poslu, preuzeo PSM Makassar · Zvanično

Mostarac Darije Kalezić trenersku karijeru će, ipak, nastaviti u dalekoj Indoneziji.

Premda je ovaj 49-godišnji bh. stručnjak najprije bio odbio ponudu tamošnjeg PSM Makassara, upornost čelnika kluba i znatno poboljšani finansijski uslovi su presudili da na kraju Kalezić prihvati ponudu i stavi paraf na ugovor s indonežanskim prvoligašem.

"Predsjednik Munafri je učinio sve da me dovede i na taj način pokazao veliki respekt. PSM Makassar već nekoliko godina igra bitnu ulogu u tamošnjem nogometu, imaju paklene navijače, tako da se radujem epizodi u ovom klubu", kazao je Kalezić za SportSport.ba.

Kalezić je preuzimanjem PSM Makassara ujedno prekinuo i pauzu koja je trajala skoro godinu dana, tačnije od marta kada se razišao sa Wellington Phoenixom, a u međuvremenu radio je intenzivno na unaprijeđenju svog trenerskog znanja na koje su u prošlosti riječi hvale imali Guus Hiddink, Ruud van Nistelrooy...

Trenersko ime Kalezić je izgradio u Holandiji. Tri godine je radio u tamošnjem Graafchapu, trenirao je i Rodu, zatim drugi tim PSV-a, a još se okušao u Saudijskoj Arabiji, Engleskoj, Belgiji i na Novom Zelandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti