Drugim travnjak, njemu ledena ploha: Je li za ovo Saudijci veliku zvijezdu sedmično plaćaju 350.000?

Koulibaly se poprilično osramotio

Drugim travnjak, njemu ledena ploha: Je li za ovo Saudijci veliku zvijezdu sedmično plaćaju 350.000?

Admin Čaušević

Mnogi sjajni fudbleri su napustili Evropu te su otišli u Saudijsku Arabiju i od njih se očekuju velike stvari, međutim pojedini se uspjevaju poprilino osramotiti što je za vikend bio slučaj sa čovjekom koji ima sedmičnu platu od 300.000 eura.

Među brojnim zvijezdama koji će fudbalski hljeb zarađivati u Saudijskoj Arabiji nalazi se i Kalidou Koulibaly koji je napustio Chelsea te je potpisao za Al Hilal.

U nedjelju je u ovkru drugog kola Arapskog kupa Al Hilal igrao protiv Al Sadda iz Katara i gosti su slavili sa 2:3.

Relativno nepoznati Baghdad Bounedjah je na startu drugog poluvremena uspio poniziti Koulibalyja kao niti jedna velika evropska zvijezda.

Bounedjah je istrčao jednu kontru, a Senegalac je krenuo da ga zaustavi, međutim Alžirac ga je lažnjakom potpuno izbacio iz igre i učinio da prokliže nekoliko metara.

Oglasi

Koulibly je za vrijeme igranja u Napoliju slovio za jednog od najboljih štopera na svijetu te je imponovao svojom snagom, brzinom te čitanjem protivničke igre.

Jasno je da je u Chelseaju doživio ozbiljan pad, međutim rijetko ko je mogao očekivati da će u Saudijskoj Arabiji biti tako osramoćen i ponižen.

Mnogi fudbaleri pridošli iz Evrope su možda i potcijenili nivo fudbala na araspkom polustrvu te će Koulibaly u narednim mečevima morati promijeniti svoj pristup te ozbiljnije shvatati protivnike.

Senegalski defanzivac je Al Hilal koštao 23 miliona eura i sa platom od 350.000 eura najplaćeniji je igrač kluba koji je u proteklom periodu završio niz sjajnih transfera.

Pored Koulibalyja članovi Al Hilala su još postali Sergej Milinković-Savić te Ruben Neves kao i 60 miliona plaćena akvizicija iz Zenita, Malcolm.

Od Al Hilala se očekuje da u novoj sezoni zajedno sa Al Nassrom i Al Ittihadom vodi ključnu riječ u borbi za titulu prvaka Saudijske Arabije.