Kalinić: Australija pada u polufinalu

Košarkaš Srbije pred polufinalni meč

Kalinić: Australija pada u polufinalu

D. Vejo

Košarkaška selekcija Srbije snage će u polufinalu OI u Riju odmjeriti sa reprezentacijom Australije.

Nakon što su u veoma uzbudljivom susretu sa Hrvatskom bili bolji protivnik, srbijanski tim želi ići do kraja, te kako kažu nema boljeg načina da se svom narednu protivniku revanširaju nego da ih izbace u polufinalu.

"Australija nam je dobro poznat protivnik. Od njih smo izgubili u grupi ovog takmičenja. A sada je polufinale, idealno mjesto da se osvetimo Australiji za poraz u grupi. Nakon lošeg starta takmičenja, probudili smo se. Napravili smo seriju trijumfa koju želimo nastaviti. Vjerujem da možemo u finale", rekao je za medije košarkaš Srbije, Nikola Kalinić.

Utakmica košarkaškog polufinala u Riju između Srbije i Australije igra se tačno u ponoć po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi