Kalinić: Ne ide bez Zeca
Ervin Zec povrijedio se u najnezgodnijem trenutku

Šibenik nakon poraza od Rijeke

Kalinić: Ne ide bez Zeca

Koliko je cijenjen Ermin Zec u Šibeniku potvrđuju i riječi trenera Ivica Kalinića koji je nakon meča sa Rijekom (0:1) iznio zanimljivu konstataciju:

«Izostanak našeg prvog strijelca, Zeca, za nas je veliki gubitak i pao nam je u najnezgodnije vrijeme. Nije ovo alibi, nego gola činjenica. Volio bih vidjeti što bi jedan Hajduk ili Dinamo napravili da im u seriji ključnih utakmica izostanu Kalinić i Mandžukić. Mi za Zeca, koji je izvanredan napadač, jednostavno nemamo adekvatnu zamjenu. Zato nam se i događaju ovakvi jeftini kiksevi protiv momčadi koje se pretežno brane», kazao je Kalinić za Jutarnji list.

Neuspjeh Šibenika protiv Riječana u srijedu definitivno ih je udaljio od borbe za Evropu, odnosno Kup UEFA.

«Ovo što smo prezentirali protiv Riječana stvarno je bilo mizerno! Nismo sebi  smjeli dopustiti luksuz i izgubiti na ovakav način. Sada situacija nije nimalo laka, ali iz ove kože ne možemo. Ništa, idemo dalje, ni slučajno nema predaje», dodao je Kalinić za Jutarnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.