Kalinić od ljeta u Hoffenheimu?
Dolazi kod Vedada i Sejada?

Kalinić od ljeta u Hoffenheimu?

Eldar Ganibegović

Skauti Hoffenheima su u potrazi za još jednim napadačem, koji bi od sljedeće sezone činio udarnu iglu sa našim Vedadom Ibiševićem. Posljednji u nizu želja je napadač Hajduka, Nikola Kalinić, kojeg su iz ovog kluba željeli već angažovati u ovom prelaznom roku.

Hajduk za ovog igrača traži sumu od 10 miliona eura, a prema najavama iz njemačkog prvaka jeseni, spremni su odvojiti svotu od približno traženoj, pa je još uvijek upitno, dali će ovaj hrvatski reprezentativac zaigrati u napadu zajedno sa Obasijem i Dembom Ba.

- Vidjet ćemo, postojao je interes Hoffenheima još prije šest mjeseci. No, ne znam ništa konkretno. Morat ćemo dobro razmisliti o svemu - kazao je Kalinićev zastupnik Tomislav Erceg.

Za Kalinića se u ovom prelaznom roku bili su zainteresovani mnogi klubovi poput PSG-a, Napolia, Bayer Leverkusena, ali i neki klubovi iz engleskog Premiershipa. Sada je već sigurno da će ovaj napadač biti član "bilih" do ljeta, a onda će ponovo krenuti lov na Kalinića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.