Kalnietis napustio Žalgiris

Kalnietis napustio Žalgiris

Mantas Kalnietis, litvanski reprezentativac i osvajač bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva 2010. godine održanog u Turskoj, novi je član Lokomotiv Kubana.

Kalnietis se tako pridružio zemljaku Simasu Jasaitisu u momčadi koju sa klupe predvodi Evgeniy Pashutin. Karijeru je počeo 2003. godine u školi košarke koju je osnovao jedan od najvećih litvanskih košarkaša u njenoj bogatoj historiji Arvydas Sabonis.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2006. godine sa Žalgirisom, gdje je ostao narednih šest sezona. 2009. godine trebao se pridružiti Benetonu iz Trevisa, čak je i potpisao trogodišnji ugovor, ali je arbitražnom odlukom FIBA-e ostao u Žalgirisu jer je imao još jednu godinu ugovora sa istoimenim timom.

Ostaje da vidimo da li je Kalnietis donio pravu odluku, Žalgiris je okupio veterane litvanske košarke, koji mogu mnogo ukoliko ih povrede zaobiđu, ipak njegova želja za inostranim angažmanom bila je prevelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti