Prije deset godina odigrali prvi meč, a danas slave kao da su prvaci svijeta

Historijski uspjeh simpatične reprezentacije

Prije deset godina odigrali prvi meč, a danas slave kao da su prvaci svijeta

Admin Čaušević

San nacije od oko 700.000 stanovnika koji žive na ostrvu u Indijskom okeanu je postao realnost.

Komorska ostrva su status nezavisnosti stekla 1978. godine, a u FIFA-u su primljeni 2005. godine, dok su prvi zvanični meč odigratli 2010. godine, dok je prva pobjeda stigla 2016. protiv Botswande.

Pet godina kasnije ostvaren je historijski uspjeh. Nakon remija s Togom (0:0) ostvaren je plasman na Afrički kup Nacija koji će se igrati u januaru 2022. godine u Kamerunu.

U svlačionici reprezentacije čija je vrijednost poput nekog bh. premijerligaša (manja od 10 miliona op.a.) se slavilo kao da je osvojena titula prvaka svijeta.

Inače, za ovu selekciju uglavnom igraju manje poznati igrači iz Evrope. Najveća zvijezda je Mohamde Ben koji nastupa za Crvenu zvezdu.

Funkciju selektora obnaša Amir Adou koji je još i trener kluba Nouadhiboua iz Mauritanija. Kada je stigao Kamari su bili 198. selekcija svijeta, a sada su na 130. mjestu.

Top Komentari

DadiG
Svaka im čast
6 0
Adnanos
To je uspjeh i za vece nacije
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi