Kameni pravio čuda i zaustavio Barcelonu
Foto: EPA

Kataloncima samo bod protiv Malage

Kameni pravio čuda i zaustavio Barcelonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone odigrali su danas meč bez golova protiv Malage u okviru 12. kola španske La Lige.

Katalonska ekipa prvu ozbiljniju priliku imala je u 12. minuti utakmice kada je zaprijetio Pique, ali je Kameni sjajno odbranio. Sredinom prvog poluvremena Barca je ponovo zaprijetila preko Rafinhe, ali je golman Malage ponovo odlično reagovao.

U drugom poluvremenu nastavila se incijativa Barcelone, ali se Malaga sjajno branila. Gosti su u 57. minuti mogli i do prednosti, ali je fenomenalnu priliku propustio Juanpi.

Desetak minuta kasnije Llorente je faulirao Neymara, a na iznenađenje mnogih glavni sudija je odlučio pokazati direktan crveni karton igraču Malage. Nakon toga Barca je krenula u totalnu ofanzivu.

Andre Gomes je u 84. minuti imao sjajnu priliku, ali je pogodio okviru gola, odbijenu loptu u mrežu poslao je Pique, ali je sudija signalizirao ofsajd.

Do kraja meča Barcelona je pokušala svim silama da dođe do pobjede, ali nisu uspjeli savladati golmana Malage. Gosti su meč završili sa devet igrača jer je Juan Carlos dobio crveni karton u petoj minuti sudijske nadoknade. Barcelona je propustila priliku da preuzme vrh tabele, te je ostala na drugoj poziciji sa 26 bodova, dok je Malaga na desetom mjestu sa deset bodova manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 12. kolo:

Barcelona - Malaga 0:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi