Kanada u završnici slomila Britaniju

Kanada u završnici slomila Britaniju

Midhat Šljivak

Košarkašice Kanade savladale su domaćina Veliku Britanije rezultatom 73:65 u utakmici drugog kola olimpijskog turnira.

Prvih deset minuta Kanađanke su dobile 19:15 i činilo se kako neće imati velikih problema protiv Velike Britanije. Druga dionica je završena neriješeno 17:17, pa je na poluvremenu bilo četiri razlike za Kanađanke 36:32.

Treći period su dobile Britanke 21:19, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa samo dva poena prednosti za Kanadu 55:53. Ipak, u posljednjih deset minuta susreta Kanađanke su pružile bolju igru. Dobile su posljednji period 18:12, te su upisale pobjedu u ovom susretu.

Shona Thorburn je sa 18 poena predvodila Kanadu do pobjede, dok su kod Britanije Natalie Stafford i Johannah Leedham ubacile po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti