Kanarinci eliminisali Tottenham na penale!

Osmina finala FA Kupa

Kanarinci eliminisali Tottenham na penale!

Večeras je u Londonu odigram meč osmine finala FA Kupa u kojem su snage odmjerili Tottenham i Norwich. Nakon 1:1 u 120 minuta igre i penal lutrije (2:3) slavio je Norwich i prošao u četvrtfinale.

Utakmica je počela odlično za Tottenham koji je već u 11. minuti bio blizu gola, ali je šut Giovanija Lo Celsa odbranio Tim Krul.

Ipak, samo dvije minute kasnije Pijetlovi stižu do prednosti. Lo Celso je odlično ubacio iz slobodnjaka, a Jan Vertonghen glavom pogodio za 1:0.

Počeo je, međutim, prijetiti i Norwich, tako je Buendia dobro šutirao u 34. minuti, ali se na golu domaćih istakao Vorm.

Prvo poluvrijeme je okončano dobrom šansom za domaće. Ovaj put se u izglednoj situaciji našao Lucas Moura, ali je ponovo Krul bio odličan.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Prvo bolja prilika u nastavku je viđena u 58. minuti. Bh. veznjak Mario Vrančić je pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla malo iznad prečke gola Tottenhama.

Ipak, u 78. minuti Kanarinci stižu do poravnanja. Josip Drmić je uspio stići do odbijene lopte nakon šuta McLeana i pogoditi za 1:1.

Priliku da dođe do novog vodstva Tottenham je imao u 85. minuti. Ipak, šut Auriera koji se našao u dobroj poziciji je izblokiran.

Kako više golova u regularnom toku meča nije bilo, prešlo se na produžetke.

Mourinhovi izabranici su u produžecima imali par izglednih situacija, ali gola ni u 30 dodatnih minuta igre nije bilo.

Tako se došlo do "penal lutrije".

Već u prvoj seriji je fudbaler Norwicha McLean promašio penal, pa se Tottenham, pošto je Dier pogodio, našao u prednosti. Ipak, Lamela promašuje u drugoj seriji, a Idah pogađa za 1:1.

U narednoj seriji su Lo Celso i Stiepermann bili sigurni, ali je onda fudbaler Tottenhama Parrott promašio penal. Sa druge strane, Cantwell je pogodio za 2:3, a kada je i Fernandes promašio to je značilo da slavlje Norwicha i gostujućih navijača može početi.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kanarinci eliminirali Spurse. I da se zovete zoo.ba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi