Trener Mostaraca čestitao protivniku na pobjedi

Kanatlarovski: Sarajevo je postiglo samo četiri pogotka

T. Hebib

Velež je danas na Koševu pretrpio već sedmi poraz sezone, koji je Mostarce ostavio u nezavidnoj poziciji kada je riječ o borbi za opstanak.

Trener Veleža Dragan Kanatlarovski nakon utakmice nije bio zadovoljan rezultatom, ali je istakao da je njegov tim još i dobro prošao.

"Prvo ću da čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Dominirali su i imali više prilika, a iskoristili su samo četiri. Kažem samo, jer su mogli zabiti i više, a nas je poremetio izlazak našeg jedinog stopera i tu je sve počelo da puca. Držali smo se u prvom poluvremenu, ali nismo bili na nivou već je Sarajevo previše promašivalo", rekao je Kanatlarovski, te dodao:

"Gol smo primili kada smo se najmanje nadali. U drugom poluvremenu je nastala dominacija Sarajeva, a nama ostaje da se konsolidujemo i krenemo dalje. Bili smo danas bez nekoliko igrača, a nisam mogao računati na Jankovića, Merzića... Preostaje nam još mnogo utakmica, svaka je posebna jer je svaki bod važan. Predstoji nam velika i mnogo teška borba za opstanak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Veleža je u pojedinim dijelovima prvog poluvremena bio ljut na igrače, a čak je prokomentarisao i da "igraju kao curice".

"To je više izvedeno iz konteksta. Jednostavno moramo biti jači u duelima, posebno kada imamo ovakvog protivnika protiv sebe. Moramo poboljšati duel igru jer ovakve ekipe to znaju kazniti", zaključio je trener Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.